Продължава записването на желаещите да участва в XIV Национален фестивал за млади

...
Продължава записването на желаещите да участва в XIV Национален фестивал за млади
Коментари Харесай

Участвайте във фестивала на партриотичната песен

Продължава записването на искащите да взе участие в XIV Национален фестивал за млади реализатори на българска патриотична ария " Родолюбие ". Фестивалът се посвещава на 140-тата годишнина от Освобождението на България и 170-та годишнина от рождението на Христо Ботев.

Организатори са Община Панагюрище и Център за поддръжка за личностно развиване - Панагюрище. Фестивалът ще се организира на 21 – 22 април 2018 година на сцената на  Театър Дом – монумент, град Панагюрище.

Конкурсът е включен в Националния календар за извънучилищни действия на МОН за 2017/2018 година.

Проявата цели разпалване на родолюбиви усеща, издигане на националното самочувствие и съзнание, разпространение на българската ария с патриотична устременост, разкриване и изява на млади гении в певческото изпълнителско изкуство.

Фестивалът има конкурсен темперамент. В конкурсната стратегия на фестивала могат да вземат участие самостоятелни реализатори, дуети и певчески обединения до 15 души, разграничени в три възрастови групи:

I възрастова група – І - ІV клас;

II възрастова група – V – VIIІ клас;

III възрастова група – ІХ - ХІІ клас.

Индивидуалните реализатори и вокалните обединения вземат участие с две песни /допускат се и авторски песни с фолклорно звучене/. Първата ария наложително би трябвало да бъде с патриотично наличие /за родината, за фамилията, за родната природа/. Втората ария може да бъде патриотична или занимателна. Времетраене - до З минути за една ария. Стилът на песните да бъде непосредствен до оригинала и съгласуван с задачите на фестивала. По преценка на журито втората ария може да бъде прекъсвана.

 ЗАЯВКИ ЗА УЧАСТИЕ съдебна експертиза ПРИЕМАТ ДО 30 МАРТ 2018 ГОДИНА.

Справки и спомагателна информация на телефони:

0357/ 6-00-78; 0357/ 6-22-72;

GSM: 0889 439967; 0886 309803

e-mail: [email protected]

 

 
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР